Kennismaking
In dit gesprek onderzoeken we jouw vraag en geef ik informatie over mijn werkwijze en mogelijkheden. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Intake
Als we op basis van de kennismaking besluiten om verder te gaan, volgt een intakegesprek. Doel is zicht krijgen op:
- je levensweg tot nu toe
- ingrijpende ervaringen en gevoelens uit het verleden
- ingrijpende ervaringen en gevoelens uit het heden
- je kwaliteiten en mogelijkheden die je kunt ontwikkelen
- je hulpvraag en de doelen die je wilt bereiken

Werkplan
Op basis van de intake stel ik een begeleidingsplan op. In de eerste sessie bespreken we het plan. Ook maken we afspraken over tijdstip, frequentie van de gesprekken en het moment waarop we evalueren.'Ik loop een stukje mee op je levensweg'


Sessies
We onderzoeken je hulpvraag en doelen aan de hand van concrete situaties uit je dagelijks leven. Door mijn verhelderende vragen krijg je zicht op je eigen gedrag en gevoelens. Ook worden de patronen zichtbaar, die je hebt ontwikkeld om met moeilijkheden om te gaan. Je krijgt ruimte om gevoelens te uiten en te verwerken. Zo ontwikkel je meer en meer in jezelf een punt van waaruit je naar jezelf kijkt. Vanuit dit punt ontstaat ruimte voor bewustere keuzes. Hoe wil ik met deze situaties omgaan? Welke kwaliteiten kan ik in mijzelf ontwikkelen om mijn leven anders vorm te geven? Met gerichte oefeningen ondersteun ik je proces van bewustwording en groei.

Creatieve werkvormen
Tijdens de sessies kunnen we ook gebruik maken van creatieve werkvormen. Wat niet in woorden is weer te geven, kan vorm en kleur krijgen in een tekening, klei of bewerkte steen.

Nini Hakkers-de Vries - nini@vedere.nl - KvK 54180996