Meditatie

Onze aandacht is vaak versnipperd, gedachten en gevoelens trekken ons alle kanten op. Meditatie brengt de gedachten en gevoelens tot rust door de aandacht op één punt te richten, b.v. op de ademhaling, een tekst of een beeld.

Psychosynthese maakt gebruik van verschillende oefeningen om het persoonlijke ontwikkelingsproces te ondersteunen. Ontspanningsoefeningen, visualisatie en meditatie helpen om in contact te komen met het ‘zelf’; het rustpunt in jezelf. Vanuit dit punt kun je zonder oordeel naar jezelf kijken en keuzes maken. Tijdens hulpverleningssessies worden oefeningen gebruikt die op je persoonlijke proces zijn toegespitst.

Meditatie kan ook onderdeel zijn van een creatieve workshop, b.v. meditatief schilderen of boetseren. Tijdens de meditatie wordt een beeld gevisualiseerd wat daarna vorm krijgt in klei of in een tekening of schilderij. Dit vormgeven versterkt de werking van de meditatie. Ik verzorg regelmatig (maatwerk)cursussen christelijke meditatie voor kerken, variërend van 2 tot 8 avonden.

Meditatiecursus: Lichter leren leven.

Soms kan het leven (te) zwaar zijn door stress, burn-out, depressieve gevoelens, rouw of chronische lichamelijke klachten. Meditatie kan helpen hier beter mee om te gaan en kracht te putten uit de bronnen van zingeving en religie. Dit is een cursus van 8 bijeenkomsten met maximaal 5 deelnemers. De cursus is bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met meditatie. We werken met creatieve verwerkingsvormen. Voorafgaand vindt een intakegesprek plaats om te zien of de cursus passend is.


'Luister stil naar de stem van de ziel: er is iets wat ten diepste bij jou hoort, dat zich ontvouwen wil.'

(Paula van Cuilenburg)
Nini Hakkers-de Vries - nini@vedere.nl - KvK 54180996